Tilbygning og ombygning

Referencer

Ombygning og renovering

1:1 Byggerådgivning har stor erfaring med ombygninger og renoveringer af enfamiliehuse, både større og mindre projekter.

Det kan være en utrolig god ide at få en rådgiver med i processen, hvis I står over for at lave større ændringer ved jeres bolig. Der gemmer sig ofte nogle muligheder, som I måske ikke lige tænker på.

Derfor kan det være rigtig godt at tegne de eksisterende forhold op efter grundig opmåling, og dernæst undersøge, hvordan planløsning, lysindfald, disponering mv. kan optimeres.
Det kræver ikke en byggetilladelse at lave ombygning/renovering af sit enfamiliehus, hvis I ikke ændrer på etagearealet eller på udvendige flader. Men I skal være opmærksomme på, at I stadig skal overholde gældende tekniske krav, hvis I udskifter enkelte bygningsdele – og her kan det være en god ide at få professionel assistance.

Derfor er vi det rigtige valg, når der skal vælges samarbejdspartner inden for rådgivning, projektering og visualisering i forbindelse med jeres næste renovering/ombygning. da vi har solidt kendskab til gældende regler inden for byggeret og tekniske krav, samt forståelse for udførelsen.

Tilbygning:

Behovet for en tilbygning opstår ofte i forbindelse med en behovsændring – dette kan eksempelvis være familieforøgelse eller hjemmevirksomhed, men det kan også opstå, hvis man har fundet den helt rigtige beliggenhed, hvor huset ikke lever op til familiens behov.

Vi møder tit følgende udsagn:

  • Vi mangler værelser
  • Vi drømmer om et større køkkenalrum
  • Vi vil gerne have en større stue og mulighed for at have mange gæster

En tilbygning kan være en ny bygning, som man bygger på eksisterende bygning, i en eller flere etager. Det kan være med inddragelse af 1. salen, og det kan være udvidelse af 1. salen med kviste eller udnyttelse af kælderareal mv. Der findes mange forskellige måder at øge etagearealet og boligarealet på.
Inden man kan finde den bedste løsning, kræver det en grundig undersøgelse af byggeretten på netop jeres grund. Udgangspunktet er jeres behov og ønsker, samt de aktuelle muligheder på grunden.
Ofte finder man frem til, at det kan være en fordel at ændre på eksisterende planløsning, flytte en hoveddør eller helt andre ting. Derfor kan det være en god ide at gøre sig nogle grundige overvejelser som forberedelse til vores samarbejde:

Funktioner

Hvad er den primære funktion med den nye tilbygning? Er det for eksempel større opholdsrum, flere værelser, ekstra bad eller noget ganske andet?

Volume

Hvor store rum ønsker I? (fx. stort soveværelse, mindre børneværelser) Og er det vigtigt, at der er højt til loftet?

Økonomi

Hvad ligger jeres budget på (ca.)?

Der er mange ting, der har indflydelse på prisen – for eksempel materialevalg og udformning. Det er derfor godt at vide, hvilken økonomisk ramme vi nogenlunde skal arbejde ud fra.

Fremtidige behov

Vil jeres behov ændre sig i fremtiden? Eksempelvis med familieforøgelser eller større børn, der flytter hjemmefra. Der bliver måske behov for en hjemmearbejdsplads eller noget helt fjerde, og så skal det naturligvis medtænkes nu.

Prioritet

Er der ønsker, som er vigtigere end andre? Ønsker I eksempelvis 2 ekstra værelser, vil det være fedt med et større alrum, en indendørs pool eller et ekstra rum til tøj mv. – så har vi en dialog om, hvad der er vigtigst for netop jer at prioritere med afsæt i det gældende budget.

Arkitektur

Her kan I evt. finde nogle referencer, I godt kan lide.

Overvej følgende udsagn:

  • Tilbygningen skal passe til vores hus, så man ikke umiddelbart kan se, at der er tale om en tilbygning.
  • Tilbygningen må gerne repræsentere nutidens byggestil og derfor træde i karakter og stå alene i forhold til eksisterende bebyggelse.
  • Tilbygningen må gerne træde i karakter, men skal have en samhørighed med eksisterende bebyggelse.

Øvrig renovering

Er der andre bygningsdele, der kan trænge til udskiftning? Det kan eksempelvis være en fordel at skifte døre/vinduer i resterende bebyggelse, hvis de trænger. Eller måske vil det give mening at efterisolere loft eller ydervægge osv.

Indeklima

Skal vi have særlig fokus på noget? Eksempelvis støj fra vejtrafik, akustik mv.

1:1 Byggerådgivning har stor erfaring med tilbygninger til enfamiliehuse, solidt kendskab til gældende regler inden for byggeret og tekniske krav, samt forståelse for udførelsen.
Derfor er vi det rigtige valg, når der skal vælges samarbejdspartner inden for rådgivning, projektering og visualisering i forbindelse med tilbygninger.

“Vi har været yderst tilfredse med det tegnearbejde, Mads har udarbejdet for os. Mads har været imødekommende og meget lydhør over for vores ønsker. Samtidig var han hurtig med tilbagemeldinger under forløbet, når vi havde forslag til ændringer. Vi følte os i trygge hænder med professionel udført arbejde.”

Iben og Peter, Hadsund

”1:1 har tegnet en større tilbygning og ombygning af mit hus. Jeg har fået en nem og hurtig betjening efter henvendelse. Mads har været rigtig god til at lytte til mine ideer. Hurtig til at levere tegninger og revidereret tegninger. Jeg anbefaler andre at bruge 1:1 Byggerådgivning”.

Mikkel, Hjørring.

”Vi har købt nyt hus, hvor vi har behov for en tilbygning. Mads har hjulpet os gennem hele processen, lige fra tegning og visualisering til korrespondance med kommunen og byggeansøgning. Mads har hele vejen gennem forløbet været meget lydhør over for vores ønsker og ideer, samtidig med at han gennem sin kreative tilgang har givet os brugbare input, så vi er endt med et meget tilfredsstillende resultat. Vi vil på det varmeste anbefale Mads”.

Christina og Sigurd, Assentoft